23 Ağustos 2013 Cuma

MUKA - MUHALLEBİLİ KADAYIF

Evet işte tariflerin kare ası. Bu tatlıya hayır diyecek bir babayiğitle henüz karşılaşmadım. Hatta bu tarifi yaptığım tüm gruplardan çıkan ilk ses bizde yapıyoruz ama bu kadar güzel olmuyor. O nedenle kesinlikle denemenizi öneriyorum. Bebek tebriğine gelen iş arkadaşlarımdan biri sayesinde de bunun restoranlarda "muka" adıyla satıldığını öğrendim. Tabi restoranlardaki halinde de kadayıfının çok çok az muhallebisininde tarifin iki katı kadar olduğunu gördüm. Gelelim tarife: 

Malzemeler: 
350 gr yaş kadayıf 
5 yemek kaşığı tereyağı 
6 yemek kaşığı şeker 
1,5 su bardağı kırılmış ceviz 

 Kadayıfı parçalayarak kullanmanız gerekiyor. Parçalayabilmek içinde en kolay yöntem dondurucuya atıp bekletmek ve donmuş halde iken çıkarıp parçalamak.
 Öncelikle kadayıfı kavurmamız gerekiyor. Bunun için tercihiniz geniş ve derin bir tencere olmalı aksi halde ortalık fena batar. Tencereye tereyağını alıp eritin, üzerine kadayıf ve şekeri atın. Sürekli karıştırarak yarım saat kadar kavurun. Kadayıf kahverengiye dönünce cevizleri atın 5 dakika kadar da onları kavurun. Kavurma işlemi bitince hemen tencereden başka bir kaba boşaltın aksi halde yanar. 

 Muhallebisi: 
5 su bardağı süt 
2,5 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 paket toz kremşanti 

 Süt, nişasta, un ve şekeri bir tencereye alın ve mikserle iyice çırpın(içinde topaklar kalmayana dek). Ocağın üzerine alın. Ocakta karıştıra karıştıra pişirin. Kaynayıp koyu bir kıvam aldıktan sonra margarin veya tereyağını koyun. Eriyip bir iki taşım kadar kaynayınca altını kapatın. 10 dakika kadar bekleyin. Krem şantiyi muhallebinin içine boşaltıp güzelce yedirin. Muhallebimiz hazır.

 Sıra geldi muhteşem sona, muhallebi ile kadayıfı buluşturmaya. Dikdörtgen borcam bu tatlı için ideal. Kadayıfın yarısını borcama dökün elinizle bastırarak borcama kadayıfı yayın. Üzerine muhallebiyi serin. En üstede kalan kadayıfı dağıtın. Buzdolabında soğumaya bırakın, bir iki saat içinde servise hazır. 
 Afiyet olsun. 

 Not: Bu tatlı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki o da; bu tatlının en lezzetli olduğu vakit ilk gün oluyor. Yani tatlıyı mümkün olduğu kadar ikram yapmayı planladığınız saate yakın bir vakitte yapın. Bu sayede daha kıtır kıtır ve lezzetli bir tatlınız olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder